Hoe je Cuvet voor UV/VIS Metingen Selecteert & de Handleiding voor Cuvet Materialen

Het selecteren van cuvetten voor UV/VIS-metingen kan lastig zijn. Niet alle materialen waarvan cuvetten zijn gemaakt zullen werken voor elk experiment, dus enige basiskennis is wel vereist. Als je deze pagina als handleiding gebruikt, weet je snel welke belangrijke factoren je moet overwegen wanneer je een UV/VIS-cuvet wilt kopen.


Overzicht materialen voor cuvetten


De belangrijkste factor bij het zoeken naar een UV/VIS-cuvet is het materiaal waarvan de cuvet gemaakt is. Er zijn veel verschillende materialen waarvan een cuvet kan worden gemaakt. De vier meest gebruikte materialen voor cuvetten zijn hieronder opgesomd:


•    Optisch Glas of Pyrex Glas
•    UV Kwarts
•    IR Kwarts
•    Saffier


Elk van deze materialen heeft zijn sterke en zwakke punten. Eveneens zal de toepassing bepalen welke van de bovenstaande materialen het beste is. Laten we beginnen met optisch glas.


Als je een krap budget hebt, dan moet je gaan voor een optisch glazen cuvet. Dit cuvet materiaal is zeer geschikt voor het werk in de VIS-reeks en heeft een fatsoenlijk zendbereik van 340-2.500nm. De meeste toepassingen zullen vallen in dit bereik en vaak heb je de extra UV-punten, die je bij andere materialen krijgt, niet nodig.


UV kwarts is een stap boven optisch glas. Je zult wat meer moeten betalen voor kwarts, maar dan krijg je ook een uitgebreid zendbereik van 190-2.500nm. Voor UV-experimenten heb je absoluut een cuvet van UV kwarts nodig en we raden je aan om niet te proberen hierop te bezuinigen omdat, bij het gebruik van een goedkope UV-cel, je gegevens niet toereikend zullen zijn.

IR kwarts is een uitstekende keuze voor cuvetten voor UV/VIS-metingen. Het zendbereik is 220-3.500nm, zodat je een deel van de UV krijgt maar ook een mooi bereik in de IR hebt.


Saffier is een geweldig materiaal voor een cuvet. Saffier is een super hard materiaal waardoor het niet snel zal beschadigen of krassen. Het zendbereik op saffier is maar liefst 250-5.000nm. Natuurlijk is dit de duurste van de vier, waardoor het geweldig is als je het budget hiervoor hebt en de noodzaak van een super breed optisch bereik.

MateriaalTransmissiePrijs
Optisch Glas340 - 2,500 nm$
UV Kwarts190 - 2,500 nm$$
IR Kwarts220 - 3,500 nm$$$
Saffier250 - 5,000 nm$$$$

De populairste cuvetten die wij hebben voor UV/VIS is ons Type 1UV10 en Type 5UV10. Type 1 en type 5 zijn vrijwel identiek. Het enige verschil is dat de Type 1 cellen rechte hoeken hebben en de Type 5 cellen afgeronde hoeken. Zie de foto hieronder.

cuvette+material.jpg

Type 5UV10 is de ultieme balans voor iemand die op zoek is naar een hoge kwaliteit UV kwartscuvette. Je krijgt het volledige gamma van het UV kwartsmateriaal, plus dat je, als gevolg van de U-vormige bodem, geld bespaart omdat de productie van deze cel veel gemakkelijker is dan de vijfdelige constructie van de Type 1UV10. De prijs voor Type 5UV10 is slechts $ 54 waardoor het een geweldige aankoop is voor laboratoria met een beperkt budget.


Fluorescentie cuvetten voor UV/VIS


De Type 1FLUV10 cel is de meest basale cuvet voor UV/VIS-metingen. Deze cel heeft alle vier de ramen gepolijst en komt in de UV kwarts rang. De Type 1FLUV10 cel kost ongeveer $ 125, wat ver onder de marktwaarde is voor deze cuvet. In tegenstelling tot onze spectrofotometer cuvetten is er geen U-vormig alternatief in onze fluorescentie lijn.


AANGEPASTE CUVETTEN VOOR UV/VIS


Als de hierboven genoemde cuvetten niet passen bij jouw eisen, dan hebben we goed nieuws voor je. We kunnen elk van de honderden cuvetten uit onze productlijn op maat produceren. Je geeft ons de specificaties door die je wilt en wij zullen de cuvet van je dromen maken.


Nu heb je alle basisinformatie om correct te kunnen kiezen voor een geweldige cel voor UV/VIS-experimenten. Het enige wat je hoeft te doen is een van de bovenstaande cellen aan je winkelwagentje toe te voegen en dan sturen wij het vandaag nog naar je toe.


Op jouw succes!


Het FireflySci team