Hur du Väljer Kyvetter för IV VIS mätning & En Kyvett materials Guide

Att välja en kyvett för UV VIS mätningar kan ibland vara svårt, och är materialet för kyvett. Det finns många olika material som en kyvett kan vara gjord av. De fyra mest populära kyvett materialen är listade enligt nedan:

  • Optiskt Glas eller Pyrex Glas
  • UV Quartz
  • IR Quartz
  • Safir

Varje enskilt material har sin egen styrka och svaghet. Det beror helt på vad det är du använder det till och ovan avgör vilken som är best. Låt oss börja med Optiskt glas.

Om du har en liten budget, då bör du välja kyvett gjort av optiskt glas. Detta kyvet material är riktigt bra när du ska jobba med VIS och har en tillräckligt bra överföringslängd från allt mellan 340-2500 nm. Fungerar i de flesta fall inom denna räckvidd om de mesta kräver inte fler UV poäng som du kan få ut av att använda andra material.

UV Quartz är steget över optiskt glas. Du kommer att behöva betala lite mer i jämförelse med quartz, men du kommer också få en längre överföringslängd på ungefär 190-2.500 nm. För UV experiment, så behöver du defintigt en UV quartz kyvett och vi rekomenderar starkt här att du inte väljer något för billigt, för om du väljer en billig UV cell så kommer du i slutändan att ha data som inte stämmer.

IR Quartz är ett utmärkt val för kyvetter för UV VIS mätningar. Överföringslängden är mellan 220-3500 nm så du får ut en del av UV, men du får en även en bra längd för IR likaså.

Safir är ett utmärkt ett annant fantastiskt kyvett material. Safir är ett superhårt material som gör att det tål väldigt mycket och är mycket svårt att repa. Överföringslängden för safir är hela 250-5000 nm. Självklart så är det även det dyraste alternativet av alla fyra och är ett utmärkt val om du har budget för det och behöver en optisk längd som är tillräckligt lång.

MaterialÖverföringslängdPris
Optiskt Glas340 - 2,500 nm$
UV Quartz190 - 2,500 nm$$
IR Quartz220 - 3,500 nm$$$
Safir250 - 5,000 nm$$$$

Spektrofotometer kyvetter för UV VIS

Den mest populära kyvetten för UV VIS som vi bär med oss är av typen 1UV10 och typen 5UV10. Både typ 1 och typ 5 är ganska så identiska. Den ända skillnaden är att cellerna i typ 1 har fyrkantiga hörnen och cellerna i typ 5 har runda. Se bilden nedan.

Typen 5UV10 är den ultimata balansen för den som letar efter en UV quartz kyvett av hög kvalite. Du får full täckning av UV quartz materialet, plus att du på grund av den U-formade botten, så kan du spara pengar då det är mycket billigare att tillverka denna cellen jämfört med fem-delade konstruktionen som typen 1UV10. Priset för 5UV10 är runt 54 dollar vilket gör det till ett riktigt bra köp för labb som har en låg budget.

Fluorescens Kyvetter för UV-VIS

Typ 1FLUV10 cellen är den mest grundläggande kyvetten för UV VIS mätningar. Denna cell har alla fyra fönster polerade och kommer i UV klass kvarts. Typ 1FLUV10 cellen väger in på ca $ 125 dollar, vilket är långt under marknadsvärdet för denna kyvett. Till skillnad från våra spektrofotometer kyvetter, det finns inte U-formad alternativ i vår fluorescens linje.

Anpassade Kyvetter för UV-VIS

Om kyvetter na som nämnts ovan inte passar dina behov, då har vi goda nyheter för dig. Vi kan skräddarsy någon av de hundratals kyvetter från vår produktlinje för att producera exakt vad du behöver. Du ger oss specifikationer du vill ha och vi tar hand om, och skapa kyvetten du alltid önskat!
Nu har du all grundläggande information för att korrekt välja en stor cell för UV VIS experiment. Allt som återstår är att lägga en av de ovanstående cellerna till din varukorg och låta och skeppa en idag!

All lycka för din framgång!!

FireflySci, Inc.