Hvordan velge kyvetter for UV VIS-målinger og kyvettematerialeguide

Valg av kyvetter for UV VIS målinger kan være vanskelig. Ikke all kyvettemateriale vil fungere for hver gang, så noen grunnleggende opplæring er nødvendig. Ved å bruke denne siden som veiledning, vil vi gå gjennom hvilke viktige faktorer du bør vurdere når du kjøper en UV VIS-kyvette.

Kyvettematerialesammensetting

Den viktigste faktoren når man leter etter en UV VIS kyvette er en kyvettemateriale. Det finnes mange forskjellige materialer som man kan lage en kyvette fra. De fire mest populære kyvettematerialene er følgende:

•    Optisk glass eller Pyrex glass
•    UV kvarts
•    IR kvarts
•    Safir
 

Hvert av disse materialene har sine sterke og svake sider. Avhengig av hva du leter etter, bestemmes hvilken av de ovennevnte som er best. La oss begynne med optisk glass.


Hvis du har et stramt budsjett, da vil du kanskje ønske å gå for en optisk glasskyvette. Dette kyvettematerialet er flott for arbeid i VIS-området og har et anstendig overføringsområde fra 340-2,500 nm. De fleste bruksområder vil falle i dette området, og mange trenger ikke de ekstra UV-punktene som du får med de andre materialene.


UV kvarts er et trinn over optisk glass. Du skal betale litt mer for kvarts, men du får også et utvidet transmisjonsområde på 190-2,500 nm. For UV-eksperimenter trenger du absolutt en UV kvarts-kyvette, og vi anbefaler at du ikke prøver å kutte hjørner her, fordi du får en billigere UV-celle, vil dataene dine ikke være opp på linje.


IR kvarts er et godt valg for kyvetter for UV VIS-målinger. Overføringsområdet er 220-3,500 nm, slik at du får noe av UV, men du får et fint utvalg i IR også.


Safir er et fantastisk kyvettemateriale. Safir er et super hardt materiale som gjør det skade og svært vanskelig å klø på. Overføringsområdet på safir er en jevn 250-5000 nm. Selvfølgelig er dette den dyreste av de fire som gjør det bra hvis du har budsjett til det og trenger det superbrede optiske sortimentet.

MaterialOverføringsområdePris
Optisk glass340 - 2,500 nm$
UV kvarts190 - 2,500 nm$$
IR kvarts220 - 3,500 nm$$$
Safir250 - 5,000 nm$$$$

Spektrofotometerkyvette for UV VIS


Den mest populære kyvetten til UV VIS som vi har, er vår type 1UV10 og type 5UV10. Nå er Type 1 og Type 5 ganske identiske like. Den eneste forskjellen er at Type 1-celler har firkantede hjørner og Type 5-celler har avrundede hjørner. Vennligst se bildet nedenfor.

Type 5UV10 gir den ultimate balansen for noen som leter etter en UV-kvarts kyvette av høy kvalitet. Du får hele spekteret av UV-kvartsmaterialet, pluss på grunn av den U-formede bunnen, sparer du penger, siden produksjonen av denne cellen er mye enklere enn den femdelte konstruksjonen til sin type 1UV10 bror. Prisen for type 5UV10 er bare $54 og gjør det til et flott kjøp for laboratorier på med trangt budsjett.


Fluorescenskyvetter for UV VIS

Type 1FLUV10-celle er den mest grunn kyvetten for UV VIS-målinger. Denne cellen har alle fire vinduer polert og kommer i UV klasse kvarts. Type 1FLUV10-celle koster rundt $125 dollar, som ligger langt under markedsverdien for denne kyvetten. I motsetning til våre spektrofotometerkyvetter er det ikke U-formet alternativ i vår fluorescenslinje.

Tilpasset kyvetter for UV VIS

Hvis kyvetter nevnt ovenfor ikke passer dine krav, så har vi gode nyheter for deg. Vi kan tilpasse noen av de hundrevis av kyvetter fra vår produktlinje for å produsere akkurat det du trenger. Du gir oss spesifikasjonene du vil ha, og vi vil passe på å lage deg drømmekyvetten din.

Nå har du all grunnleggende informasjon for å velge en flott celle for UV VIS-eksperimenter. Alt som gjenstår å gjøre er å legge til en av de ovennevnte cellene i handlekurven din og få oss til å sende deg en i dag.

Vi er her for at du skal lykkes!  
FireflySci-teamet