Miten kyvetti valitaan UV VIS - mittaukseen & kyvetin materiaaliopas

Kyvetin valitseminen UV VIS - mittaukseen voi olla haastavaa. Kaikki kyvettimateriaalit eivät toimi kaikissa kokeissa, joten tarvitset hieman perustietoja. Käytä tätä sivua oppaanasi ja me neuvomme, mitä tärkeitä tekijöitä sinun tulisi ottaa huomioon ostaessasi UV VIS - kyvettiä.

Kyvetin materiaaalin rikkoutuminen

Tärkein tekijä UV VIS - kyvettiä etsiessäsi on kyvetin materiaali. Kyvetin voi tehdä monesta eri materiaalista. Neljä suosituinta kyvettimateriaalia on listattu alle:
    •    Optinen lasi tai Pyrex-lasi
    •    UV Kvartsi
    •    IR Kvartsi
    •    Safiiri


Jokaisella materiaalilla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Omat käyttötarkoituksesk määrittävät, mikä ylläolevista on paras. Aloitetaan optisesta lasista.

Jos sinulla on tiukka budjetti, kannattaa valita Optisesta lasista valmistettu kyvetti. Tämä kyvettimateriaali toimii hyvin VIS-alueella ja sillä on kohtuullinen transmissio, joka vaihtelee 340–2500 nm välillä. Useimmiten niitä käytetään juuri tällä alueella ja monet eivät tarvitsekaan lisäksi muita materiaaleja.

UV Kvartsi on yksi askel eteenpäin optisesta lasista. Kvartsista pitää maksaa vähän enemmän, mutta sillä saa suuremman transmission 190–2500 nm. UV-kokeissa tarvitaan ehdottomasti UV Kvartsista valmistettua kyvettiä ja suosittelemme, että et yrittäisi säästää tässä kohdassa.

IR Kvartsi on hyvä valinta kyveteille UV VIS - mittauksiin. Transmission vaihteluväli on 220–3500 nm, joten saat samalla jonkin verran UV:ta, mutta myös IR:a. 

 Safiiri on upea kyvettimateriaali. Safiirista on todella vaikeaa tehdä kestävää ja sitä on vaikea työstää. Safiirin Transmission vaihteluväli on huimat 250–5000 nm. Tietenkin tämä on kallein näistä neljästä, mutta se on loistava valinta jos sinulla on budjettia ja tarvitset laajan optisen vaihteluvälin.
 

MateriaaliTransmissioHinta
Optinen lasi340 - 2,500 nm$
UV Kvartsi190 - 2,500 nm$$
IR Kvartsi220 - 3,500 nm$$$
Safiiri250 - 5,000 nm$$$$

Spektrofotometri Kyvetit UV VIS - mittaukseen

Suosituimmat kyvetit UV VIS - mittaukseen ovat Tyyppi 1UV10 ja Tyyppi 5UV10. Tyyppi 1 ja Tyyppi 5 ovat melko identtisiä. Ainoa ero on, että Tyyppi 1 soluissa on terävät kulmat ja Tyyppi 5 soluissa on pyöristetyt kulmat. Katso alla oleva kuva.

cuvette+material.jpg

Tyyppi 5UV10 on täydellinen valinta niille, jotka etsivät laadukasta UV kvartsikyvettiä. Saat UV kvartsimateriaalin, sekä U:n muotoisen pohjan ansiosta säästät rahaa, koska sen valmistaminen on paljon helpompaa kuin viisiosaisen Tyyppi 1UV10:n. Tyyppi 5UV10 hinta on vain 54$, joten se sopii varmasti budjettiin.


Fluoresenssikyvetit UV VIS - mittaukseen

Tyyppi 1FLUV10 solu on tavallisin kyvetti UV VIS - mittauksissa. Tämän solun kaikki neljä ikkunaa on kiillotettuja ja materiaalina on käytetty UV kvartsia. Tyypin 1FLUV10 solu maksaa noin 125$, joka on paljon vähemmän kuin tämän kyvetin markkina-arvo. Toisin kuin spektrofotometriset kyvetit, fluoresenssikyveteissä ei ole U:n muotoista vaihtoehtoa. 

MUKAUTETUT KYVETIT UV VIS - MITTAUKSEEN

Jos yllämainitut kyvetit eivät sovi vaatimuksiisi, meillä on sinulle hyviä uutisia. Voimme mukauttaa minkä tahansa tuotevalikoimamme kyvetin tarjotaksemme sinulle juuri sitä mitä tarvitset. Voit antaa meille tarkemmat tiedot ja me huolehdimme, että saat unelmiesi kyvetin. 

Nyt sinulla on kaikki perustiedot valitaksesi oikean solun UV VIS – kokeisiisi. Sinun tarvitsee enää lisätä yksi yllä olevista ostoskoriin jos tänään. 
 

Menestystä!

FireflySci Tiimi