Sådan Vælges Kuvette til UV/VIS-målinger & Materialevejledning for Kuvetter

Det kan være vanskeligt at vælge kuvetter til UV/VIS-målinger. Ikke alle kuvette materialer vil virke for alle eksperimenter, så det er nødvendigt med lidt grundlæggende viden. Ved at bruge denne side som vejledning, vil vi gennemgå for dig, hvilke vigtige faktorer, du bør tage i betragtning, når du køber en UV/VIS-kuvette.

Gennemgang af Kuvette Materialer

Faktisk er den vigtigste faktor, når man søger en UV/VIS-kuvette, kuvette materialet. Kuvetter kan laves af mange forskellige materialer. De fire mest populære kuvette materialer er opført herunder:

•    Optisk glas eller Pyrex glas
•    UV-kvarts
•    IR-kvarts
•    Safir

Hvert af disse materialer har sine fordele og ulemper. Igen afhænger det af dit formål, hvilke af ovenstående er bedst. Lad os begynde med optisk glas.


Hvis du har et stramt budget, kan det anbefales at vælge en kuvette af optisk glas. Dette kuvette material er alletiders til arbejde i VIS-intervallet og har et relativt godt transmissionsinterval fra 340-2500 nm. Det fleste anvendelser vil falde inden for dette interval, og der er mange, der ikke har brug for de yderligere UV-point, du får med de andre materialer.
UV-kvarts er lidt bedre end optisk glas.  Du kommer til at betale lidt mere for kvarts, men du får også et udvidet transmissionsinterval på 190-2500 nm. Til UV eksperimenter får du absolut brug for en UV-kuvette af kvarts, og vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke forsøger at springe over hvor gærdet er lavest, for hvis du anskaffer dig en billig UV-celle, vil dine data ikke være helt på toppen.


IR-kvarts er et godt valg til kuvetter til UV/VIS-målinger.  Transmissionsintervallet er 220-3500 nm, så du får en del UV, men du får også et godt IR-interval med.


Safir er et fantastisk kuvette materiale.  Safir er et enormt hårdt materiale, hvilket betyder, at det er holdbart og meget svært at ridse.  Transmissionsintervallet på safir er hele 250-5000 nm. Dette er selvfølgelig det dyreste af de fire, hvilket gør det til et godt valg, hvis du har budgettet til det og har brug for det virkelig brede optiske interval.
 

MaterialeTransmissionPrice
Optisk glas340 - 2,500 nm$
UV-kvarts190 - 2,500 nm$$
IR-kvarts220 - 3,500 nm$$$
Safir250 - 5,000 nm$$$$

Spektrofotometer Kuvetter til UV/VIS

De mest populære kuvetter til UV/VIS, vi har på lager, er vores Type 1UV10 og Type 5UV10.  Nu er Type 1 og Type 5 stort set identiske.  Den eneste forskel er, at Type 1 celler har firkantede hjørner og Type 5 celler har afrundede hjørner. Se venligst fotografiet nedenfor.

cuvette+material.jpg

Type 5UV10 giver den ultimative balance for den, der søger en UV-kvarts kuvette af høj kvalitet.  Du får det fulde interval af UV-kvartsmaterialet, og på grund af den U-formede bund sparer du penge, siden opbygningen af denne celle er meget lettere end den femdelte opbygning af dens bror, Type 1UV10. Prisen for Type 5UV10 koster blot $54, hvilket gør den til et godt køb for laboratorier med et stramt budget.

Fluorescens Kuvetter til UV/VIS

Type 1FLUV10 cellen er den mest grundlæggende kuvette til UV/VIS-målinger.  Denne celle har alle fire vinduer pudset og leveres i kvarts i UV-kvalitet. Type 1FLUV10 cellen vil koste dig omkring $125 dollars, hvilket er langt under markedsværdien for denne kuvette.  I modsætning til spektrofotometerkuvetter, findes der ingen U-formede alternativer i vores fluorescenslinje.

SPECIALFREMSTILLEDE KUVETTER TIL UV/VIS

Hvis ovennævnte kuvetter ikke opfylder dine krav, har vi godt nyt til dig. Vi kan tilpasse hvilken som helst af de hundredevis af kuvetter fra vores produktlinje til at fremstille nøjagtigt, hvad du har brug for. Du giver os de specifikationer, du vil have, og vi vil tage os af at lave din drømmekuvette til dig.


Nu har du alle de grundlæggende oplysninger til at foretage det korrekte valg af en fantastisk celle til UV/VIS-eksperimenter. Det eneste, der er tilbage at gøre, er at lægge en af ovenstående celler i indkøbskurven og få os til at sende dig en i dag.