Jak Vybrat Kyveta pro Měření UV VIS a Průvodce Materiál Kyvety

cuvettes+for+uv+vis.jpg

Výběr kyveta pro měření UV VIS může být zapeklité. Ne každý materiál kyvety je vhodný pro každý experiment, takže je nutné mít nějaké základní povědomí a informace. Pomocí této stránky Vás provedeme důležitými faktory, které byste při koupi UV VIS kyvety měli zohlednit. 

Rozbor Materiálů Kyveta

Nejdůležitějším faktorem při hledání UV VIS kyveta je materiál kyvety. Existuje spousta různých materiálů, ze kterých se kyvety vyrábějí. Čtyři nejčastější materiály kyvet jsou vypsány níže: 

•    optické sklo nebo sklo Pyrex
•    UV křemenné sklo
•    IR křemenné sklo
•    safír 

Každý z těchto materiálů má své silné a slabé stránky. Opět vše záleží na způsobu použití, to rozhodne, který z výše uvedených materiálů je pro Vás ten nejlepší. Začněme s optickým sklem. 

Pokud máte menší rozpočet, pak Vám bude vyhovovat kyveta z optického skla. Materiál této kyveta je skvělý pro práci v rozmezí VIS a má slušný přenos od 240 do 2500 nm. Většina způsobů použití vyžaduje pouze toto a nepotřebují dodatečné UV body, které získáte s ostatními materiály. 

UV křemenné sklo je krok před optickým sklem. Za křemenné sklo zaplatíte o něco více, ale na druhou stranu se Vám dostane rozšířeného rozsahu přenosu od 190 do 2500 nm. Pro UV experimenty určitě potřebuje kyvetu z UV křemenného skla. Doporučujeme zde šetřit, protože koupí levné UV buňky nebudou Vaše data nijak dobrá. 

IR křemenné sklo je skvělým výběrem pro kyvety pro UV VIS měření. Rozsah přenosu je 220 až 3500 nm, takže nejen, že dosáhnete UV, ale získáte i pěkný rozsah v IR. 

Safír je skvělý materiál pro kyvetu. Safír je velmi tvrdý materiál, který je odolný a nesnadno se poškrabe. Přenosový rozsah je ohromný, jde o 250 až 5 000 nm. Samozřejmě, jde o nejdražší 

MateriálPřenosCena
Optické sklo340 - 2,500 nm$
UV křemenné sklo190 - 2,500 nm$$
IR křemenné sklo220 - 3,500 nm$$$
Safír250 - 5,000 nm$$$$

Spektrofotometrické kyvety pro UV VIS

Nejpopulárnější kyvety pro UV VIS jsou Typ 1UV10 a Typ 5UV10. Typ 1 a Typ 5 jsou téměř identické. Jediným rozdílem je, že buňky Typu 1 mají ostré rohy a buňky Typu 5 mají oblé rohy. Prosím, podívejte se na fotografii níže. 

cuvette+material.jpg

Typ 5UV10 je skvělý pro někoho, kdo hledá vysoce kvalitní kyvetu z UV křemenného skla. Získáte celý rozsah materiálu UV křemenného skla a díky konci ve tvaru U ušetříte peníze, neboť je výroba takovéto buňky mnohem snadnější než konstrukce z 5 kousků u Typu 1UV10. Cena za Typ 5UV10 je pouhých $54. Tím je to přívětivé pro rozpočty laboratoří. 

Fluorescentní kyveta pro UV VIS

Typ 1FLUV10 buňka je nejzákladnější kyveta pro UV VIS měření. Tato buňky má všechna čtyři okénka vyleštěná a je tvořena kvalitním UV křemenným sklem. Typ 1FLUV10 se prodává za asi $125, což je výrazně pod tržní cenou za tuto kyvetu. Na rozdíl od našich kyvet spektrofotometru, neexistuje v naší nabídce fluorescentních kyvet alternativa ve tvaru U. 

ZAKÁZKOVÉ KYVETA PRO UV VIS

Pokud Vám výše zmíněné kyvety nevyhovují, máme pro Vás dobrou zprávu. Můžeme na zakázku vyrobit stovky kyvet z našich nabídek, abychom Vám dodali to, co potřebujete. Zašlete nám specifikace toho, co žádáte a my se postaráme, abychom vyrobili kyvetu dle Vašich představ. 

Nyní již máte všechny základní informace, abyste mohli vybrat skvělou buňku pro UV VIS experimenty. Jediné, co zbývá, je přidat jednu z buněk do Vašeho košíku. A my zásilku odešleme ještě dnes. 

Zde leží Vás úspěch! 
Tým FireflySci